Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to sernik mojej Mamy i nie znalazłam podobnego przepisu w internecie:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3833
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3831
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 756
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3833
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3831
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 756
Składniki
Z mąki, margaryny, śmietany i żółtek zrobić ciasto- najlepiej dziś na jutro. Zawinąć i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia upiec 3 placki.
Masa serowa: ser, masło, jajka, cukier, cukier waniliowy(może być olejek waniliowy) włożyć do rondla dobrze rozmieszać i zagotować. Wsypać proszek budyniowy do kubeczka+ łyżkę zimnego sera i rozmieszać z troszką zimnej wody, by miało konsystencję gęstej śmietany. Wlać budyń do gotującego się sera i mieszać aż się zagotuje ponownie i po przegarnięciu łyżką, żeby odsłaniało się dno rondla. Dodać przygotowane bakalie i gorącym przełożyć placki.
Można posypać cukrem pudrem lub zrobić czekoladowe esy-floresy. Smacznego!