Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jest to sernik mojej Mamy i nie znalazłam podobnego przepisu w internecie:)
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Z mąki, margaryny, śmietany i żółtek zrobić ciasto- najlepiej dziś na jutro. Zawinąć i włożyć na noc do lodówki. Następnego dnia upiec 3 placki.
Masa serowa: ser, masło, jajka, cukier, cukier waniliowy(może być olejek waniliowy) włożyć do rondla dobrze rozmieszać i zagotować. Wsypać proszek budyniowy do kubeczka+ łyżkę zimnego sera i rozmieszać z troszką zimnej wody, by miało konsystencję gęstej śmietany. Wlać budyń do gotującego się sera i mieszać aż się zagotuje ponownie i po przegarnięciu łyżką, żeby odsłaniało się dno rondla. Dodać przygotowane bakalie i gorącym przełożyć placki.
Można posypać cukrem pudrem lub zrobić czekoladowe esy-floresy. Smacznego!