Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik gotowany z owocami"
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35725
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6024
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35725
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1214
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6024
        
        Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami.
Nie przerywając ucierania, dodajemy do masy po łyżce sera. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek i przygotowanymi bakaliami.
Masę serową przekładamy do płaskiego rondla i na małym ogniu, mieszając, doprowadzamy do zagotowania. Gdy ser zgęstnieje, dodajemy mąkę ziemniaczaną i chwilę gotujemy.
Spód tortownicy wykładamy biszkoptami. Zalewamy ciepłą masą serową. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy w 2/3 porcji wody podanej na opakowaniu.
Wierzch zimnego sernika dekorujemy owocami. Zalewamy tężejącą galaretką. Sernik chłodzimy.
Czas przygotowania: 85 minut. Cena jednej porcji: 1,20 zł. Wartość odżywcza 1 porcji: 410 kcal. Białko: 12 g, Tłuszcz: 24 g, Węglowodany: 57 gŹródło: Rewia