Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik gotowany z owocami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Oddzielamy żółtka od białek. Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami.
Nie przerywając ucierania, dodajemy do masy po łyżce sera. Na koniec delikatnie mieszamy z pianą ubitą z białek i przygotowanymi bakaliami.
Masę serową przekładamy do płaskiego rondla i na małym ogniu, mieszając, doprowadzamy do zagotowania. Gdy ser zgęstnieje, dodajemy mąkę ziemniaczaną i chwilę gotujemy.
Spód tortownicy wykładamy biszkoptami. Zalewamy ciepłą masą serową. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy w 2/3 porcji wody podanej na opakowaniu.
Wierzch zimnego sernika dekorujemy owocami. Zalewamy tężejącą galaretką. Sernik chłodzimy.
Czas przygotowania: 85 minut. Cena jednej porcji: 1,20 zł. Wartość odżywcza 1 porcji: 410 kcal. Białko: 12 g, Tłuszcz: 24 g, Węglowodany: 57 gŹródło: Rewia