Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe połączenie smaków. Aromat kawy nadaje ciastu niesamowitego smaku. Biała czekolada nadaje niezbędną słodycz, równoważy smaki. Jest to ciasto, które sprawdzi się zarówno na przyjęciach, jak i spotkaniach rodzinnych.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22462
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14692
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4530
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43784
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 577
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 565
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22462
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14692
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4530
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43784
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 577
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 565
Składniki
Masa kawowa: Ser miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy kawę. Miksujemy. Żelatynę rozpuść w wrzącej wodzie. Odstaw do napęcznienia. Po kilku minutach podgrzej na małym ogniu. Dodaje do masy serowej. Wymieszaj łyżką. Dno tortownicy wyłóż biszkoptami. Nałóż masę kawową. Wstaw do lodówki na godzinę. Masa z białej czekolady: Czekoladę połam na kawałki. Rozpuść nad kąpielą wodną. Wystudź. Ser miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Miksujemy. Żelatynę rozpuść w wrzącej wodzie. Odstaw do napęcznienia. Po kilku minutach podgrzej na małym ogniu. Dodaje do masy serowej. Wymieszaj łyżką. Masę z białą czekoladą nakładamy na masę kawową. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujmy. Bitą śmietanę układamy na wierz sernika. Posypujemy kakałem i kawa. Ponownie chłodzimy przez dwie godziny.