Doskonałe połączenie smaków. Aromat kawy nadaje ciastu niesamowitego smaku. Biała czekolada nadaje niezbędną słodycz, równoważy smaki. Jest to ciasto, które sprawdzi się zarówno na przyjęciach, jak i spotkaniach rodzinnych.
Sernik kawowy z białą czekoladą
Składniki
- masa kawowa
- biały ser 500 g
- cukier puder 200 g
- kawa rozpuszczalna 30 g
- woda 30 ml
- żelatyna 30 g
- masa z białej czekolady
- biały ser 500 g
- cukier puder 100 g
- biała czekolada 100 g
- woda 30 ml
- żelatyna 30 g
- dodatkowo
- śmietana 30 % 400 ml
- cukier puder 150 g
- biszkopty okrągłe 250 g
- śmietanfix 30 g
Składniki
- masa kawowa
- biały ser 500 g
- cukier puder 200 g
- kawa rozpuszczalna 30 g
- woda 30 ml
- żelatyna 30 g
- masa z białej czekolady
- biały ser 500 g
- cukier puder 100 g
- biała czekolada 100 g
- woda 30 ml
- żelatyna 30 g
- dodatkowo
- śmietana 30 % 400 ml
- cukier puder 150 g
- biszkopty okrągłe 250 g
- śmietanfix 30 g

Etapy przygotowania
Masa kawowa: Ser miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy kawę. Miksujemy. Żelatynę rozpuść w wrzącej wodzie. Odstaw do napęcznienia. Po kilku minutach podgrzej na małym ogniu. Dodaje do masy serowej. Wymieszaj łyżką. Dno tortownicy wyłóż biszkoptami. Nałóż masę kawową. Wstaw do lodówki na godzinę. Masa z białej czekolady: Czekoladę połam na kawałki. Rozpuść nad kąpielą wodną. Wystudź. Ser miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Miksujemy. Żelatynę rozpuść w wrzącej wodzie. Odstaw do napęcznienia. Po kilku minutach podgrzej na małym ogniu. Dodaje do masy serowej. Wymieszaj łyżką. Masę z białą czekoladą nakładamy na masę kawową. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujmy. Bitą śmietanę układamy na wierz sernika. Posypujemy kakałem i kawa. Ponownie chłodzimy przez dwie godziny.
Przepis w Waszym wykonaniu (4)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Przyprawy
- Pierogi
- Dla zdrowia
Odsłon: 318
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Polska
- Bez cukru
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Ser
- Jogurt
- Mleko
- Przyprawy
- Pierogi
- Dla zdrowia
Odsłon: 318


Składniki
- masa kawowa
- biały ser 500 g
- cukier puder 200 g
- kawa rozpuszczalna 30 g
- woda 30 ml
- żelatyna 30 g
- masa z białej czekolady
- biały ser 500 g
- cukier puder 100 g
- biała czekolada 100 g
- woda 30 ml
- żelatyna 30 g
- dodatkowo
- śmietana 30 % 400 ml
- cukier puder 150 g
- biszkopty okrągłe 250 g
- śmietanfix 30 g
Masa kawowa: Ser miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy kawę. Miksujemy. Żelatynę rozpuść w wrzącej wodzie. Odstaw do napęcznienia. Po kilku minutach podgrzej na małym ogniu. Dodaje do masy serowej. Wymieszaj łyżką. Dno tortownicy wyłóż biszkoptami. Nałóż masę kawową. Wstaw do lodówki na godzinę. Masa z białej czekolady: Czekoladę połam na kawałki. Rozpuść nad kąpielą wodną. Wystudź. Ser miksujemy z cukrem pudrem. Dodajemy rozpuszczoną czekoladę. Miksujemy. Żelatynę rozpuść w wrzącej wodzie. Odstaw do napęcznienia. Po kilku minutach podgrzej na małym ogniu. Dodaje do masy serowej. Wymieszaj łyżką. Masę z białą czekoladą nakładamy na masę kawową. Chłodzimy w lodówce przez dwie godziny. Śmietanę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i śmietanfix. Miksujmy. Bitą śmietanę układamy na wierz sernika. Posypujemy kakałem i kawa. Ponownie chłodzimy przez dwie godziny.
Pyszotka:)
Pyszne ciasto :)
Super połączenie smaków. Gratuluję i zapraszam do zapoznania z moją propozycją https://smaker.pl/moje-przepisy-desery/przepis-sernik-bez-sera,1908048,bobby.html
Pycha ciasto 🍰 wspaniałe połączenie smaków;)