Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z truskawkami i galaretką

Sernik na zimno z truskawkami i galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 156

Idealny deser na letnie upały

Składniki

  • 400 g twarogu na sernik
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 galaretka truskawkowa
  • truskawki
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką

Przygotowanie

  1. Zagotuj w garnku 200 ml wody. Wsyp opakowanie galaretki cytrynowej i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.

  2. Połącz twaróg z ostudzoną galaretką i przełóż masę serową po skosie do foremek. Wstaw foremki do lodówki pod kątem, aby masa serowa zastygła po skosie.

  3. Zagotuj 300 ml wody i dodaj do niej galaretkę truskawkową. Mieszaj do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Czekaj aż galaretka lekko stężeje. W tym czasie przygotuj truskawki. Umyj je, obierz szypułki i pokrój na małe kawałki.

  4. Truskawki możesz przełożyć na stężoną masę serową i zalej je galaretką. Całość wkładamy do lodówki jeszcze na kilka godzin. Przed podaniem możemy udekorować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń