Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla smakoszy delikatnych i kremowych serników
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19173
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232051
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19173
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13002
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1629
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232051
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć z miękkim masłem. Ugnieść w wysokim rancie o śr 20-22 cm. Rant zabezpieczyć z zewnątrz folią aluminiową gdyż sernik pieczony będzie w kąpieli wodnej. W tym celu wstawiamy go do większej blachy, którą tuż przed pieczeniem wypełnimy gorącą wodą.
Wszystkie składniki na sernik, oprócz białek zmiksować na gładką, jednolitą masę. Białka ubić i delikatnie połączyć z masą serową. Przelać do formy na przygotowany wcześniej spód. Do większej formy wlewamy gorącą wodę mniej więcej do połowy wysokości. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 160°C z funkcją góra/dół i pieczemy przez 1.20 min. Studzimy przy zamkniętych drzwiczkach piekarnika. Gdy temperatura w piekarniku znacznie spadnie, wyjmujemy z kąpieli wodnej i odstawiamy do dalszego studzenia, następnie do lodówki najlepiej na kilka godzin.
Maliny zasypać cukrem i zagotować. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. gorącej wody. Połączyć z malinami. Zimną galaretkę wylać na wierzch sernika. Odstawić do stężenia. Gotowy sernik udekorować świeżymi owocami.