Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla smakoszy delikatnych i kremowych serników
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 802
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4515
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 802
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4515
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Składniki
Herbatniki zmiksować i połączyć z miękkim masłem. Ugnieść w wysokim rancie o śr 20-22 cm. Rant zabezpieczyć z zewnątrz folią aluminiową gdyż sernik pieczony będzie w kąpieli wodnej. W tym celu wstawiamy go do większej blachy, którą tuż przed pieczeniem wypełnimy gorącą wodą.
Wszystkie składniki na sernik, oprócz białek zmiksować na gładką, jednolitą masę. Białka ubić i delikatnie połączyć z masą serową. Przelać do formy na przygotowany wcześniej spód. Do większej formy wlewamy gorącą wodę mniej więcej do połowy wysokości. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 160°C z funkcją góra/dół i pieczemy przez 1.20 min. Studzimy przy zamkniętych drzwiczkach piekarnika. Gdy temperatura w piekarniku znacznie spadnie, wyjmujemy z kąpieli wodnej i odstawiamy do dalszego studzenia, następnie do lodówki najlepiej na kilka godzin.
Maliny zasypać cukrem i zagotować. Żelatynę rozpuścić w 1/4 szkl. gorącej wody. Połączyć z malinami. Zimną galaretkę wylać na wierzch sernika. Odstawić do stężenia. Gotowy sernik udekorować świeżymi owocami.