Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5376
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5376
Składniki
Mąkę, masło, 3 żółtka, 3 łyżki cukru i proszek do pieczenia, wszystko razem zagnieść i podpiec na blasze około 15 minut w 175 stopniach Celciusza,
6 żółtek ubić z 1 szklanką cukru dodać olej, twarożek, cukry waniliowe, 2 budynie śmietankowe w proszku,wszystko dobrze zmiksować,
9 białek ubić na pianę, dodać resztę cukru i dobrze ubić, na twardą pianę,
Białka zmieszać z masą serową (ręcznie), na samym końcu wlać mleko i dobrze wymieszać,
Na podpieczony spód wlać delikatnie masę serową i piec około 50 minut w 200 stopniach Celcjusza.