Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11969
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16503
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5312
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11969
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16503
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5312
Składniki
Mąkę, masło, 3 żółtka, 3 łyżki cukru i proszek do pieczenia, wszystko razem zagnieść i podpiec na blasze około 15 minut w 175 stopniach Celciusza,
6 żółtek ubić z 1 szklanką cukru dodać olej, twarożek, cukry waniliowe, 2 budynie śmietankowe w proszku,wszystko dobrze zmiksować,
9 białek ubić na pianę, dodać resztę cukru i dobrze ubić, na twardą pianę,
Białka zmieszać z masą serową (ręcznie), na samym końcu wlać mleko i dobrze wymieszać,
Na podpieczony spód wlać delikatnie masę serową i piec około 50 minut w 200 stopniach Celcjusza.