Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 56
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 74
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Mąkę, masło, 3 żółtka, 3 łyżki cukru i proszek do pieczenia, wszystko razem zagnieść i podpiec na blasze około 15 minut w 175 stopniach Celciusza,
6 żółtek ubić z 1 szklanką cukru dodać olej, twarożek, cukry waniliowe, 2 budynie śmietankowe w proszku,wszystko dobrze zmiksować,
9 białek ubić na pianę, dodać resztę cukru i dobrze ubić, na twardą pianę,
Białka zmieszać z masą serową (ręcznie), na samym końcu wlać mleko i dobrze wymieszać,
Na podpieczony spód wlać delikatnie masę serową i piec około 50 minut w 200 stopniach Celcjusza.