Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z brzoskwiniami"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 943
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23019
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 943
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104827
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Margarynę posiekać z mąką, zagnieść ciasto z resztą składników i dodatkiem zimnej wody. Połowę ciasta podpiec, drugą włożyć do lodówki.
Masa serowa: margarynę utrzeć z cukrem, dodając jajka, a potem ser i budyń w proszku. Masę wyłożyć na ciasto. Na wierzchu ułożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie. Piec 90 minut w temp. 180°C.
Masa bezowa: Białka ubić na sztywno, stopniowo dodając cukier, a potem kisiel. Masę bezową wyłożyć na brzoskwinie. Na wierzch pokruszyć ciasto, które chłodziło się w lodówce, ułożyć plasterki brzoskwiń. Piec jeszcze około 30 minut w temp. 160°C.
Najlepiej kupić twaróg tłusty i już zmielony, specjalnie przeznaczony do sernika. Jeśli się nie uda, trzeba zemleć twaróg.
ok. 150 minutŹródło: Twoje Imperium