Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z brzoskwiniami"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7922
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 310
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3203
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7922
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 310
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3203
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 599
Składniki
Margarynę posiekać z mąką, zagnieść ciasto z resztą składników i dodatkiem zimnej wody. Połowę ciasta podpiec, drugą włożyć do lodówki.
Masa serowa: margarynę utrzeć z cukrem, dodając jajka, a potem ser i budyń w proszku. Masę wyłożyć na ciasto. Na wierzchu ułożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie. Piec 90 minut w temp. 180°C.
Masa bezowa: Białka ubić na sztywno, stopniowo dodając cukier, a potem kisiel. Masę bezową wyłożyć na brzoskwinie. Na wierzch pokruszyć ciasto, które chłodziło się w lodówce, ułożyć plasterki brzoskwiń. Piec jeszcze około 30 minut w temp. 160°C.
Najlepiej kupić twaróg tłusty i już zmielony, specjalnie przeznaczony do sernika. Jeśli się nie uda, trzeba zemleć twaróg.
ok. 150 minutŹródło: Twoje Imperium