Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z jeżynami"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5295
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 848
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11723
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1314
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5295
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 848
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11723
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1314
Składniki
Mąkę przesiej do miski, dosyp cukier, kakao i proszek do pieczenia. Następnie dodaj olej, jajka oraz jogurt i utrzyj na gładką masę. Przelej ciasto do wcześniej przygotowanej formy (wyłożonej papierem do pieczenia lub natłuszczonej i wysypanej mąką). Ciasto piecz w temperaturze 180°C ok. 20 minut. Po wyjęciu odstaw do przestygnięcia.
W tym czasie utrzyj twaróg z jogurtem, żółtkiem, cukrem zwykłym i wanilinowym oraz budyniem w proszku. Powstały krem rozsmaruj na ostudzonym cieście i ułóż na nim jeżyny. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz jeszcze 20 minut. Odstaw do wystygnięcia.
Schłodzoną śmietankę ubij z zagęstnikiem i cukrem na sztywno. Dodaj jogurt i wymieszaj. Następnie rozsmaruj krem na ostudzonym cieście. Wstaw na godzinę do lodówki, po czym pokrój na porcje i udekoruj jeżynami.
100 minut , Porcja: 272 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie