Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z malinami pod migdałową skorupką"
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 104
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 145
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2194
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 104
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 145
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2194
Składniki
80 minut • Porcja ok. 175 kcal • Koszt porcji ok. 1,70 zł • Przepis na 16 porcji
Zagnieć ciasto na spód: masło utrzyj z cukrem na gładko, dodaj żółtka, śmietanę i wymieszaj. Dołóż obie mąki z proszkiem do pieczenia i zagnieć jednolite ciasto. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na 30 min.
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając żółtka. Białka zachowaj. Porcjami dokładaj ser i miksuj na niskich obrotach. Dołóż budyń i proszek do pieczenia. Pod koniec dodaj śmietankę.
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie połącz je z masą serową. Dokładnie osączone i lekko oprószone mąką maliny wmieszaj do masy serowej.
Natłuszczoną i wysypaną bułką tartą tortownicę wylep schłodzonym ciastem. Wylej na nie masę serową, wyrównaj powierzchnię. Posyp grubo płatkami migdałowymi.
Piecz w 180°C około godziny.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Desery
Desery
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Desery
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Desery
Pulchne ciasto rabarbarowe
Desery
Murzynek z wiśniami z kompotu
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Proste, smaczne kolorowe deserki z galaretek . Galaretki połączone z serkiem...
Odsłon: 26
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Dzisiaj do popołudniowej kawy polecam bardzo smaczne muffiny z powidłami śliw...
Odsłon: 22