Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z malinami pod migdałową skorupką"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25142
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 216
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25142
Składniki
80 minut • Porcja ok. 175 kcal • Koszt porcji ok. 1,70 zł • Przepis na 16 porcji
Zagnieć ciasto na spód: masło utrzyj z cukrem na gładko, dodaj żółtka, śmietanę i wymieszaj. Dołóż obie mąki z proszkiem do pieczenia i zagnieć jednolite ciasto. Zawiń w folię i wstaw do lodówki na 30 min.
Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając żółtka. Białka zachowaj. Porcjami dokładaj ser i miksuj na niskich obrotach. Dołóż budyń i proszek do pieczenia. Pod koniec dodaj śmietankę.
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie połącz je z masą serową. Dokładnie osączone i lekko oprószone mąką maliny wmieszaj do masy serowej.
Natłuszczoną i wysypaną bułką tartą tortownicę wylep schłodzonym ciastem. Wylej na nie masę serową, wyrównaj powierzchnię. Posyp grubo płatkami migdałowymi.
Piecz w 180°C około godziny.Źródło: Kobieta i życie