Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z malinowym musem"
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35573
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1170
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5911
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35573
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1170
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1744
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5911
Składniki
Maliny przełóż na sitko, poczekaj, aż rozmarzną i ociekną. Potem zmiksuj je. Mus dodatkowo przetrzyj przez sitko. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Twaróg przełóż do miski. Dodaj masło i budyń.
Do składników dołóż żółtka, połowę cukru i cukier waniliowy. Zmiksuj. Tortownicę posmaruj tłuszczem, oprósz mąką. Nałóż na przemian masę serową z musem malinowym. Piecz 45 minut w temp. 175oC.
Z cytryny zetrzyj skórkę, wyciśnij sok, dodaj je do białek. Dosyp resztę cukru. Ubij. Pianę połącz z mąką ziemniaczaną. Bezę wyciśnij na sernik, formując kratkę. Piecz jeszcze 20 minut. Po wystudzeniu zamroź.Źródło: Naj