Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z masą krówkową

Sernik z masą krówkową

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 38

Dodano:

Odsłon: 8105

Bardzo prosty i szybki sernik, który zawsze się udaje.

Składniki

  • Ser w wiaderku 1kg
  • Jajka 4 szt
  • Mleko 1 szklanka
  • Cukier 1 szklanka
  • Mąka 2 łyżki
  • Cukier wanilinowy 1 op.
  • Masło 3/4 kostki
  • Masa krówkowa w puszce ok.200g
  • Proszek do pieczenia 2 łyżeczki
  • Dowolna polewa czekoladowa
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozpuścić masło, następnie je przestudzić. Do dużej miski przełożyć ser. Dodać kolejno cukier oraz cukier wanilinowy i ubijać mikserem, następnie jajka,przesianą mąkę, proszek do pieczenia, mleko i na końcu płynne masło. Zmiksować na gładką masę, po czym dodać masę krówkową, wszystko jeszcze raz potraktować mikserem.

  2. Tortownicę nasmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto do formy i wstawić do nagrzanego piekarnika (180st). Piec ok. 60min. po tym czasie zmniejszyć temp. do 160st i piec jeszcze 10min (u mnie piekarnik z dolnym grzaniem dlatego dłuższy czas pieczenia). Sprawdzamy patyczkiem, jeśli jest suchy wyłączamy piekarnik i zostawiamy na 30 min. ciasto w środku. Następnie otwieramy drzwiczki i zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Jeśli lubimy sernik z czekoladą używamy ulubionej polewy. Najlepiej smakuje na drugi dzień po nocy spędzonej w lodówce.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń