Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z mlekiem kokosowym

Sernik z mlekiem kokosowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 251 Ocena: 1434

Dodano:

Odsłon: 11429

Pomysł z wykorzystaniem mleka kokosowego pojawił mi się w momencie, gdy miałam kilka puszek właśnie tego produktu u mnie w szafce. Ciasto okazało się pyszne, puszyste i bardzo delikatne. Mleko kokosowe nadało niezwykłego smaku. Aby wzmocnić smak kokosa do ciasta dodałam wiórki kokosowe. W ten sposób powstał niezwykły sernik, który sprawdzi się jako słodki dodatek do popołudniowej herbaty.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik z mlekiem kokosowym

Przygotowanie

  1. Ciasto: Mąkę, masło, cukier puder i żółtka łączymy ze sobą. Zagniatamy ciasto. Chłodzimy przez dwie godziny. Następnie wałkujemy na wielkość kwadratowej formy do pieczenia wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.
    Masa serowa: Jajka ubijamy z cukrem. Do masy dodajemy ser. Miksujemy. Dodajemy mleko kokosowe. Miksujemy. Dodajemy wiórki kokosowe, budynie i obie mąki. Miksujemy.
    Masę serową wylewamy na spód. Ciasto pieczemy około 100 minut w 180 stopniach. Studzimy.
    Dekoracja: Czekoladę łamiemy na kawałki. Ciepłą śmietanę podgrzewamy. Do podgrzanej śmietany dodajemy czekoladę. Mieszamy. Polewamy ciasto. Dowolnie dekorujemy. Ciasto chłodzimy w lodówce przez całą noc.

  2. Zapraszam do mojego bloga !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 25 kwietnia Super pomysł:) Sernik prezentuje się bardzo kusząco:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń