Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik z pomarańczową nutą"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44790
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22632
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14962
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4737
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44790
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 653
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Składniki
ok. 75 minut • Porcja ok. 290 kcal • Koszt porcji ok. 1,30 zł • Przepis na ok. 16 porcji
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto, owiń folią i wstaw je do lodówki do schłodzenia.
Jabłka obierz i pokrój w ósemki. Starannie usuń gniazda nasienne. Do szerokiego rondla wlej syrop pomarańczowy, zagotuj, włóż jabłka i szybko je obsmaż, delikatnie mieszając. Odstaw.
Jajka utrzyj z cukrem na puch. Stopniowo dodawaj twaróg, cały czas ucierając. Dołóż śmietanę, olejek pomarańczowy i kaszę manną. Dokładnie wymieszaj.
Blachę wyłóż pergaminem, rozłóż w niej rozwałkowane ciasto. Na ciasto wyłóż masę serową. Powkładaj w nią na sztorc obsmażone ósemki jabłek. Posyp migdałami.
Wstaw sernik do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz około 50 min. Zostaw na 20-30 min w otwartym piekarniku.
W masę serową można powkładać surowe jabłka i posmarować je podgrzanym dżemem pomarańczowym lub morelowym. Inaczej po prostu wyschną.Źródło: Kobieta i życie