Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30992
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5246
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30992
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3672
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5246
Składniki
Ciastka: twaróg utrzyj z masłem i esencją na gładką masę. Z żółtek i obu rodzajów cukru ubij kogel mogel. Połącz obie masy.
2. Herbatniki ułóż na folii aluminiowej, w 3 rzędach po 10 ciasteczek w jednym. Masę rozsmaruj na herbatnikach. Za pomocą folii złóż zewnętrzne, dłuższe boki ciastek do środka, tak by powstał trójkąt. Dociśnij i zawiń w folię.
Polewa: zagotuj masło z cukrem i mlekiem. Zdejmij garnuszek z ognia i wsyp kakao. Energicznie mieszaj, by w polewie nie było grudek. Polej domek i posyp perełkami.
Gdy polewa zastygnie, domki owiń folią i włóż do lodówki na całą noc, by herbatniki zmiękły.Źródło: Naj