Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Serowe muffinki"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1369
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Miękkie masło utrzyj mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dosypuj partiami cu kier i trzykrotnie mielony twaróg (możesz użyć białego sera na sernik). Na koniec wbij jajka, wymieszaj z masą.
W osobnym naczyniu wymieszaj mąkę ze szczyptą soli, proszkiem do pieczenia i sodą. Suche przełóż do miski z masą serowo- maślaną. Miksuj krótko, tylko do połączenia składników.
Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Nałóż przygotowane ciasto (maksymalnie do 2/3 wysokości). Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 st. 20-25 min.
Schłodzoną kremówkę ubij na sztywną pianę, zmiksuj z serkiem mascarpone. Krem przełóż do rękawa cukierniczego, udekoruj muffinki.
Czas ok. 35 min; porcja – 190 kcal, cena 1 złŹródło: Świat kobiety