Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowo-owocowa pianka"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3859
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 514
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 152
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3859
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 282
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 514
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem. Połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem i kakao. Domieszaj do masy jajecznej. Tortownicę wyłóż pergaminem, nałóż ciasto. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. Wystudź.
Przygotuj piankę: galaretki rozpuść w 1/2 szkl. wrzątku. Wystudź. Śmietanę ubij na sztywno. Wymieszaj z serkiem oraz galaretką. Wylej na przygotowany spód. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Galaretkę do dekoracji rozpuść wg przepisu. Owoce rozłóż na torcie. Zalej tężejącą galaretką. Przed podaniem ciasto udekoruj żelkami w cukrze. Pokrój na porcje.Źródło: Tina