Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowo-owocowa pianka"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11152
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11716
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1233
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11152
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1194
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11716
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1233
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem. Połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem i kakao. Domieszaj do masy jajecznej. Tortownicę wyłóż pergaminem, nałóż ciasto. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. Wystudź.
Przygotuj piankę: galaretki rozpuść w 1/2 szkl. wrzątku. Wystudź. Śmietanę ubij na sztywno. Wymieszaj z serkiem oraz galaretką. Wylej na przygotowany spód. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Galaretkę do dekoracji rozpuść wg przepisu. Owoce rozłóż na torcie. Zalej tężejącą galaretką. Przed podaniem ciasto udekoruj żelkami w cukrze. Pokrój na porcje.Źródło: Tina