Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowo-owocowa pianka"
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 215
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 721
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 901
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 215
Przepis na pyszne i mocno czekoladowe brownie w wersji klasycznej. To ciasto...
Odsłon: 721
Nieskomplikowany sernik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu, a przy tym bar...
Odsłon: 901
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem. Połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem i kakao. Domieszaj do masy jajecznej. Tortownicę wyłóż pergaminem, nałóż ciasto. Piecz 20 minut w temperaturze 200 st. Wystudź.
Przygotuj piankę: galaretki rozpuść w 1/2 szkl. wrzątku. Wystudź. Śmietanę ubij na sztywno. Wymieszaj z serkiem oraz galaretką. Wylej na przygotowany spód. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Galaretkę do dekoracji rozpuść wg przepisu. Owoce rozłóż na torcie. Zalej tężejącą galaretką. Przed podaniem ciasto udekoruj żelkami w cukrze. Pokrój na porcje.Źródło: Tina