Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowo-wiśniowa fantazja"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 472
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 472
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Białka ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dosypując cukier. Dodaj żółtka oraz olej, zmiksuj. Na koniec dodaj obie mąki, proszek do pieczenia oraz kakao. Delikatnie wymieszaj. Ciasto przelej do blachy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20-25 minut w temperaturze 170° C. Wystudź.
Żelatynę rozpuść w 1 szklanki wrzącej wody. Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem. Twaróg przełóż do miski wraz z cukrem pudrem. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj kilka kropli aromatu waniliowego, wymieszaj.
Na koniec wlej lekko przestudzoną żelatynę i dokładnie zmiksuj. Gdyby w masie serowej zrobiły się grudki, podgrzej ją nad parą wodną, dokładnie mieszając. Do masy serowej dodaj ubitą śmietankę, wymieszaj. Krem wyłóż na biszkopt. Odstaw na noc do lodówki.
Galaretki rozpuść w 600 ml wrzącej wody, wystudź. Na wierzch masy serowej wyłóż wiśnie, zalej tężejącą galaretką. Odstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 270 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie