Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 957
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4044
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 224
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 957
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4044
Składniki
Białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i żółtka,a następnie mąkę z proszkiem i lekko mieszamy.Wlewamy do formy i pieczemy w 160-180 stopni 30-40 min.
Budynie rozpuszczamy w 1,5 szkl.PYSIA i gotujemy z pozostałymi.Rozsmarowujemy na cieście.Ukladamy delicje.Przykrywamy bitą śmietaną z jedną tężejącą galaretką rozpuszczoną w szklance wody.Polewamy pozostalymi galaretkami przyrządzonymi wedlug przepisu na opakowaniu.