Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, słodki i mocno alkoholowy deser
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2857
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 438
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2424
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2857
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 438
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2424
Składniki
Rodzynki zalewamy 2 łyżkami wódki i odstawiamy. Kokosanki rozdrabniamy, zalewamy pozostałą wódką i syropem(ilość taka, aby powstała masa nie była rzadka). Masę kokosową wykładamy do pucharków, przykrywamy warstwą owoców, posypujemy namoczonymi rodzynkami. Ponownie układamy masę kokosową i owoce. Ubijamy śmietanę z śmietanfixem i dodajemy na wierzch deseru. Jeżeli mamy większe pucharki można przygotować kilka warstw lub układać na talerzu w kształcie kopy.