Do góry

Desery Przepis na:

Śląska kopa

Śląska kopa

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 467

Dodano:

Odsłon: 7909

Pyszny, słodki i mocno alkoholowy deser

Składniki

  • 400 g kokosanek
  • 400-500 g mieszanych owoców z puszki
  • 150 ml wódki
  • 100-150ml syropu z owoców
  • 2 łyżki rodzynek
  • 400 ml śmietana 30 %
  • 2 op. śmietanfixu
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Śląska kopa

Przygotowanie

  1. Rodzynki zalewamy 2 łyżkami wódki i odstawiamy. Kokosanki rozdrabniamy, zalewamy pozostałą wódką i syropem(ilość taka, aby powstała masa nie była rzadka). Masę kokosową wykładamy do pucharków, przykrywamy warstwą owoców, posypujemy namoczonymi rodzynkami. Ponownie układamy masę kokosową i owoce. Ubijamy śmietanę z śmietanfixem i dodajemy na wierzch deseru. Jeżeli mamy większe pucharki można przygotować kilka warstw lub układać na talerzu w kształcie kopy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 29 października 2013 Deser mocno alkoholowy, a wygląda tak niewinnie...DD, zabieram do książki, bo podobają mi się wszystkie jego składniki. Kciuk ))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń