Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwkowiec"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10003
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11543
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 554
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10003
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11543
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 554
Składniki
Cukier puder ucieraj z jajkami, aż masa będzie puszysta i podwoi objętość.
Masło stop, ostudź, wlej do masy. Połącz. Dodaj cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyrób gładkie ciasto. Formę 30x12 cm posmaruj masłem i posyp mąką. Wlej ciasto, na wierzchu ułóż połówki śliwek (bez rozmrażania). Posyp cukrem.
Piecz ok. 45 minut w 175°C. Ciepłe ciasto posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 65 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,10 złŹródło: Chwila dla Ciebie