Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwkowiec"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456980
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1268
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2137
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 524
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456980
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1268
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2137
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 524
Składniki
Cukier puder ucieraj z jajkami, aż masa będzie puszysta i podwoi objętość.
Masło stop, ostudź, wlej do masy. Połącz. Dodaj cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyrób gładkie ciasto. Formę 30x12 cm posmaruj masłem i posyp mąką. Wlej ciasto, na wierzchu ułóż połówki śliwek (bez rozmrażania). Posyp cukrem.
Piecz ok. 45 minut w 175°C. Ciepłe ciasto posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 65 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,10 złŹródło: Chwila dla Ciebie