Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwkowiec"
Śliwki w szynce parmeńskiej - robi się je migusiem , a smakują niebiańsko.
Odsłon: 2296
Według mnie najlepszy ucierany owocowy placek jaki kiedykolwiek jadłam, polec...
Odsłon: 3356
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 364
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 210
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 393
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3081
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 364
Połączenie ryżu, mięsa i kapusty znają i kochają chyba wszyscy. Poniżej przep...
Odsłon: 210
Jak już pewnie wiecie uwielbiam czekoladę, dlatego dzisiaj zapraszam na przep...
Odsłon: 393
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 3081
Składniki
Cukier puder ucieraj z jajkami, aż masa będzie puszysta i podwoi objętość.
Masło stop, ostudź, wlej do masy. Połącz. Dodaj cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyrób gładkie ciasto. Formę 30x12 cm posmaruj masłem i posyp mąką. Wlej ciasto, na wierzchu ułóż połówki śliwek (bez rozmrażania). Posyp cukrem.
Piecz ok. 45 minut w 175°C. Ciepłe ciasto posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 65 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,10 złŹródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt z 4 jaj
Desery
Domowa chałwa
Desery
Ciasto Ferrero Rocher
Desery
Truskawki z bitą śmietaną
Biszkopt z 4 jaj
Przepis na klasyczny, jasny biszkopt z 4 jaj.
Odsłon: 78
Domowa chałwa
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 1860