Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śliwkowiec"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1532
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 218
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1532
Miałam trzy podejścia do tematu, zanim w airfryerze powstała wreszcie idealna...
Odsłon: 218
Składniki
Cukier puder ucieraj z jajkami, aż masa będzie puszysta i podwoi objętość.
Masło stop, ostudź, wlej do masy. Połącz. Dodaj cukier waniliowy i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyrób gładkie ciasto. Formę 30x12 cm posmaruj masłem i posyp mąką. Wlej ciasto, na wierzchu ułóż połówki śliwek (bez rozmrażania). Posyp cukrem.
Piecz ok. 45 minut w 175°C. Ciepłe ciasto posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 65 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,10 złŹródło: Chwila dla Ciebie