Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śliwkowiec z cynamonową nutą"
Ta aromatyczna babka cynamonowa nie tylko zachwyca smakiem, ale również przep...
Odsłon: 16836
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 354
Puszyste placuszki jogurtowe , bez użycia miksera . Można je zrobić same z do...
Odsłon: 354
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Drożdże rozpuść w ciepłym mleku. Wlej je do mąki. Dodaj cukier, żółtka i skórkę cytrynową.
Wyrób ciasto, dodając pod koniec przestudzone masło. Ciasto przykryj i odstaw na godzinę do wyrośnięcia.
Śliwki umyj, wytrzyj. Owoce rozetnij wzdłuż, wyjmij pestki. Połówki śliwek potnij na duże cząstki. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Wylep nim spód blachy wyłożonej pergaminem.
W ciasto powtykaj cząstki śliwek. Wierzch placka posyp cukrem wymieszanym z cynamonem.
Wstaw go do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz około 45 minut.
<strong>Jedna porcja zawiera: 280 kcal.</strong>Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Babka Oreo
Desery
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Desery
Babka cytrynowo-pomarańczowa
Desery
BABKA MARMURKOWA z masłem - pyszna i łatwa w przygotowaniu
Babka Oreo
Ciastka Oreo są pyszne. Jeśli zgadzasz się z tą tezą, z pewnością smakować ci...
Odsłon: 1741
Szarlotka na krucho-drożdżowym cieście
Bardzo smaczna szarlotka na krucho-drozdzowym, wyjątkowo delikatnym i mięciu...
Odsłon: 509