Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Słodka tarta z gruszką"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 218
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3586
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4174
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 218
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3586
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
Śmietanę mieszamy z serkiem, cukrem, skórką z cytryny i jajkami. Gruszki obieramy, kroimy na pół, usuwamy środki z pestkami. Wypukłą stronę gęsto nacinamy (nie do końca, w środek można dać na przykład owoce kandyzowane).
Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Pieczemy 15 minut w formie do tart w temperaturze 200 stopni.
Na podpieczony spód wylewamy masę śmietanową. Układamy gruszki. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy jeszcze 40 min w temp. 180 stopni. Zimne ciasto dekorujemy.Źródło: Rewia