Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11104
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1190
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11689
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1132
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11104
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1190
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11689
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1132
Składniki
Z drożdży i mleka przygotowujemy rozczyn, dodajemy mąkę, żółtko, masło, cukier i cukier waniliowy. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośniecia.
Ciasto dzielimy na pol, wałkujemy na okrągło placki ok 1/2 cm. Każdy placek kroimy na 10 trojkato na każdym kładziemy łyżeczke marmolady. Zwijamy rogalik odstawiamy żeby wyrosły.
Nastepnie układamy rogaliki na blaszce, smarujemy rozkłucinym jajem posypujemy cukrem. Pieczmey 20-30min w temp.220 stopni.