Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekstra na tłusty czwartek inaczej;)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35718
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6018
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35718
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1212
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6018
        
        Składniki
Zrobic rozczyn:podgrzać szkl mleka,rozpuścic w niej drożdże,cukier,i ciut mąki.Zostawic do wyrośnięcia.Na stolnicy zarobić ciasto z rozczynu i reszty składników.Zostawić pod ściereczką do wyrośnięcia.Odrywać rękami małe kawałki i formować placuszki.Smażyć na głebokim oleju z obu stron.Posypac(po smażeniu odrazu)pieczarkami doszonymi i startym serem.Podawac gorące.