Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Słoneczne burgery mistrza"
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 834
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 352
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 123
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 834
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 352
Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 123
Składniki
Twaróg przełóż do miski i utrzyj go z masłem oraz sokiem z cytryny na puch. W osobnej miseczce połącz żółtko z cukrem pudrem. Ucieraj tak długo i intensywnie aż powstanie jasny krem, następnie połącz go z masą twarogową.
Banany umyj i obierz ze skórki. Miąższ pokrój w plasterki. Ciemną czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach lub bardzo drobno pokrusz.
Przygotuj lukier: cukier puder utrzyj z sokiem z cytryny na gładko. Następnie dodaj żółty barwnik spożywczy, wymieszaj i przełóż żółty lukier do rękawa cukierniczego z wąską końcówką (lub rożka wykonanego z twardego papieru).
Bułki przekrój w poprzek na pół i opiecz szybko w tosterze. Na górnych częściach każdej bułeczki żółtym lukrem narysuj słoneczko.
Dolną część każdej bułki posmaruj kremem twarogowym, na nim ułóż plasterki banana, posyp startą czekoladą. Przykryj udekorowaną drugą połówką bułki i od razu podawaj.
<strong>: 25 minut. Porcja: 395 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie