Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śmietanowiec"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457223
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1333
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2179
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457223
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1333
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2179
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Składniki
Ciasto: ubij białka z cukrem, dodaj resztę składników. Wlej ciasto do formy. Upiecz biszkopt.
Masa miętowa: landrynki rozgotuj w niewielkiej ilości wody. Rozmieszaj budyń z częścią mleka. Resztę zagotuj razem z syropem z landrynek. Wlej zawiesinę i ugotuj budyń. Zimny – utrzyj z masłem. Masa śmietanowa: galaretkę rozpuść w 3/4 szklanki wrzątku, ostudź. Śmietanę ubij na sztywno, wymieszaj z tężejącą galaretką.
Zimny biszkopt posmaruj masą miętową. Pokryj warstwą herbatników. Nałóż masę śmietanową. Posyp utartą czekoladą. Wstaw na noc do lodówki.
Porcje 15, Przygot. 90 min, Cena 2,20 zł, Kalorie 420 kcalŹródło: Takie jest życie