Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śmietanowiec"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10677
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1172
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11607
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 621
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10677
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1172
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11607
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 621
Składniki
Ciasto: ubij białka z cukrem, dodaj resztę składników. Wlej ciasto do formy. Upiecz biszkopt.
Masa miętowa: landrynki rozgotuj w niewielkiej ilości wody. Rozmieszaj budyń z częścią mleka. Resztę zagotuj razem z syropem z landrynek. Wlej zawiesinę i ugotuj budyń. Zimny – utrzyj z masłem. Masa śmietanowa: galaretkę rozpuść w 3/4 szklanki wrzątku, ostudź. Śmietanę ubij na sztywno, wymieszaj z tężejącą galaretką.
Zimny biszkopt posmaruj masą miętową. Pokryj warstwą herbatników. Nałóż masę śmietanową. Posyp utartą czekoladą. Wstaw na noc do lodówki.
Porcje 15, Przygot. 90 min, Cena 2,20 zł, Kalorie 420 kcalŹródło: Takie jest życie