Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śmietanowiec"
Jeżeli lubicie miętę, na pewno posmakuje Wam taka naleweczka. Zniewalający za...
Odsłon: 14008
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 66
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 248
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 127
Dzisiejsze krokiety przygotowałam na imprezę urodzinową do barszczyku czerwon...
Odsłon: 66
Dzisiaj przepis na pyszne naleśniki na krokiety. Ciasto bardzo łatwe w przygo...
Odsłon: 248
Święta świętami, ale przed świętami też trzeba coś zjeść i to najlepiej smacz...
Odsłon: 127
Składniki
Ciasto: ubij białka z cukrem, dodaj resztę składników. Wlej ciasto do formy. Upiecz biszkopt.
Masa miętowa: landrynki rozgotuj w niewielkiej ilości wody. Rozmieszaj budyń z częścią mleka. Resztę zagotuj razem z syropem z landrynek. Wlej zawiesinę i ugotuj budyń. Zimny – utrzyj z masłem. Masa śmietanowa: galaretkę rozpuść w 3/4 szklanki wrzątku, ostudź. Śmietanę ubij na sztywno, wymieszaj z tężejącą galaretką.
Zimny biszkopt posmaruj masą miętową. Pokryj warstwą herbatników. Nałóż masę śmietanową. Posyp utartą czekoladą. Wstaw na noc do lodówki.
Porcje 15, Przygot. 90 min, Cena 2,20 zł, Kalorie 420 kcalŹródło: Takie jest życie
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Desery
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
Desery
Najlepsze ptysie z kremem ajerkoniakowym
Desery
Torcik wielkanocny z niespodzianką w środku
Szybkie ciasto z jabłkami i budyniem
Ciasto bez miksera z jabłkami i budyniem zapraszam po przepis
Odsłon: 238
Mazurek w wersji ptasie mleczko z wiosennym pejzażem
"Dalej szły słodkie mazurki, jak kwadratowe kobierczyki, przybrane w lukier,...
Odsłon: 153