Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w wykonaniu, można jeść na ciepło lub na zimno, baaardzo delikatny :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5657
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34189
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5657
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 948
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34189
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. margarynę ugnieść z cukrem, dodajemy 1 jajko i przesianą mąkę z proszkiem. całość wygniatamy na zbitą masę.
Formę smarujemy margaryną i wykładamy ją równo ciastem. W między czasie włączamy piekarnik i nagrzewamy do temperatury 100ºC.
Na wyłożone ciasto układamy mandarynki z puszki.
Ser, cukier, 3 jajka i budyń miksujemy. W czasie miksowania stopniowo dodajemy śmietankę i śmietan - fix. Masę wylewamy na ciasto i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180ºC.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Można podawać na ciepło lub na zimno.
SMACZNEGO :)