Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w wykonaniu, można jeść na ciepło lub na zimno, baaardzo delikatny :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16880
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 326
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 850
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24117
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16880
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 326
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 850
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24117
Składniki
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. margarynę ugnieść z cukrem, dodajemy 1 jajko i przesianą mąkę z proszkiem. całość wygniatamy na zbitą masę.
Formę smarujemy margaryną i wykładamy ją równo ciastem. W między czasie włączamy piekarnik i nagrzewamy do temperatury 100ºC.
Na wyłożone ciasto układamy mandarynki z puszki.
Ser, cukier, 3 jajka i budyń miksujemy. W czasie miksowania stopniowo dodajemy śmietankę i śmietan - fix. Masę wylewamy na ciasto i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180ºC.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Można podawać na ciepło lub na zimno.
SMACZNEGO :)