Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w wykonaniu, można jeść na ciepło lub na zimno, baaardzo delikatny :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12629
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5712
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7146
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12629
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5712
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7146
Składniki
Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. margarynę ugnieść z cukrem, dodajemy 1 jajko i przesianą mąkę z proszkiem. całość wygniatamy na zbitą masę.
Formę smarujemy margaryną i wykładamy ją równo ciastem. W między czasie włączamy piekarnik i nagrzewamy do temperatury 100ºC.
Na wyłożone ciasto układamy mandarynki z puszki.
Ser, cukier, 3 jajka i budyń miksujemy. W czasie miksowania stopniowo dodajemy śmietankę i śmietan - fix. Masę wylewamy na ciasto i wkładamy do piekarnika. Pieczemy 60 minut w temperaturze 180ºC.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Można podawać na ciepło lub na zimno.
SMACZNEGO :)