Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sorbet porzeczkowy"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3912
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19857
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2990
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4159
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3912
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19857
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2990
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4159
Składniki
Wodę wlej do garnka. Wsyp cukier. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Porzeczki umyj, odcedź na durszlaku, oczyść z szypułek. Zmiksuj owoce i włóż do przygotowanego syropu. Gotuj jeszcze około 5 minut. Ostudź. Masę przełóż do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażarki.
Po godzinie mrożenia zamieszaj sorbet. Powtarzaj czynność co pół godziny, aż masa osiągnie właściwą konsystencję.
Łyżką do lodów nałóż porcje sorbetu na talerzyki. Udekoruj listkami mięty, melisy oraz całymi owocami.
Sorbet możesz przyrządzić z dowolnych owoców.
<strong>Przepis wysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>
Porcje 8, przygot. 30 min, cena 0,70 zł, kalorie 274 kcal.Źródło: Takie jest życie