Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sorbet porzeczkowy"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1075
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2999
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1075
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2999
Składniki
Wodę wlej do garnka. Wsyp cukier. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Porzeczki umyj, odcedź na durszlaku, oczyść z szypułek. Zmiksuj owoce i włóż do przygotowanego syropu. Gotuj jeszcze około 5 minut. Ostudź. Masę przełóż do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażarki.
Po godzinie mrożenia zamieszaj sorbet. Powtarzaj czynność co pół godziny, aż masa osiągnie właściwą konsystencję.
Łyżką do lodów nałóż porcje sorbetu na talerzyki. Udekoruj listkami mięty, melisy oraz całymi owocami.
Sorbet możesz przyrządzić z dowolnych owoców.
<strong>Przepis wysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej.</strong>
Porcje 8, przygot. 30 min, cena 0,70 zł, kalorie 274 kcal.Źródło: Takie jest życie