Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, pyszny i przede wszystkim - orzeźwiający deser na upalne dni, dużo lżejszy niż lody.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 197
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 106
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 197
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 106
Składniki
Zagotować wodę i wsypać cukier, mieszać aż do rozpuszczenia. Schłodzić.
Truskawki obrać ze szypułek wrzucić do blendera, zmiksować. Wlać ostudzoną wodę z cukrem oraz sok z cytryny. Zmiksować ponownie.
Wszystko przelać do plastikowego pojemnika i włożyć do zamrażalnika na ok 2 godziny.