Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w przygotowaniu...a smak zniewala...
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3881
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414954
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3881
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414954
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2425
Składniki
Z tą ilością składników to jest bardzo różnie ,zależy jakie macie naczynie żaroodporne Ja korzystam z takiego okolo 25/20cm
Malinki układamy na połowę dna naczynia.Truskawki kroimy na plasterki (nie za cieńkie)i układamy na drugą połowę.Owoce podlewamy sokiem pomarańczowym tak tylko żeby były lekko zamoczone
Przygotowujemy ciasto:do miski wsypujemy szklankę mąki ,cukier brązowy a masło kroimy na kawałeczki najlepiej na cieńkie płatki Wszystko zagniatamy rękami tak długo aż będzie wyglądać jak mokry piasek Dokładnie!!!Posypujemy nasze owoce przygotowanym tzw piaskiem i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i pieczemy około pół godziny
Po wyjęciu lekko ostudzamy i posupyjemy cukrem pudrem Smacznego!!!To od was zależy jak chcecie je podawać można na zimno można na ciepło Ja uwielbiam jak jest jeszcze ciepłe...