Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strucla z jabłkami"
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 38
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 206
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 91
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 38
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 206
Danie to jest łatwe i szybkie do przygotowania, wygląda bardzo efektownie, d...
Odsłon: 91
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w dużą kostkę. Natychmiast skrop je sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Przełóż je na patelnię i upraż (możesz dodać masło) z cynamonem oraz cukrem na złoty kolor, aby nieco zmiękły i odparowały.
Uważaj, by się nie rozpadły. Jabłka przełóż do miski lub na talerz, wymieszaj z żurawinami. Skosztuj, czy masa jabłkowa nie jest zbyt kwaśna, ale na razie jej nie dosładzaj. Jeśli masa jest zbyt luźna, a jabłka wystarczająco miękkie, dodaj płatki owsiane, by ją nieco zagęścić.
Rozwałkuj ciasto na prostokątny placek i przełóż na folię lub ściereczkę. Rozłóż masę jabłkową na cieście, posyp ją ewentualnie cukrem.
Zwiń roladę na ściereczce, podwijając brzeg pod spód. Przenieś struclę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj z wierzchu roztrzepanym jajkiem (lub samym białkiem).
Struclę jabłkową piecz około 40 minut w piekarniku uprzednio nagrzanym do 200°C. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Podawaj na ciepło z lodami.
65 minut Porcja: 195 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie
Przepisy Desery
Desery
Zebra
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Zebra
Dwukolorowe proste, tanie i bardzo smaczne ciasto zebra posmakuje każdemu. P...
Odsłon: 3
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Masz ochotę na coś słodkiego? Trudno o bardziej wiosenny deser niż ciasto maś...
Odsłon: 769