Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedyny, najwspanialszy i najpyszniejszy!!! Wizytowka kuchni austriackiej.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 867
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1040
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2079
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 867
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1040
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2079
Składniki
Make przesiac na stolnice, zrobic wglebienie i wbic jajko. Wlac 1/2 szklanki cieplej wody i sok z cytryny.Ciasto zagnies, przykryc i wlozyc do lodowki na 30 minut.
Jablka pokroic na cienkie plastry, wymieszac z innymi skaldnikami na nadzienie.
Maslo roztopic.Ciasto rozwalkowac jak najcieniej ,posmarowac polowa roztopionego masla i posypac bulka tarta. Rozsmarowac nadzienie, zwinac, formujac strudel, brzegi zawinac pod spod. Piec 40 minut w 180 stopnioach. Podawac z ubita smietana. Smacznego!