Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Suflet z kaszą jaglaną"
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 53
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1184
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 183
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 53
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1184
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 183
Składniki
Kaszę jaglaną zalej mlekiem, posól i zagotuj. Wystudź i wymieszaj z miodem, cukrem waniliowym, skórką z cytryny, masłem, twarogiem i żółtkami.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę i wmieszaj do kaszy. Foremki wysmaruj tłuszczem i obsyp mąką. Napełnij je kaszą, a wierzch posyp posiekanymi migdałami.
Piecz w temperaturze 180° C przez 20 minut.Źródło: Na żywo