Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna śląska potrawa wigilijna, bardzo smaczna i łatwa do przyrządzenia
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1185
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1079
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2138
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1185
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1079
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2138
Składniki
Mak zmielić i zagotować z mlekiem i cukrem.
Bułki pokroić w plastry (dość grube). Orzechy i migdały również pokroić.
Na przemian układać warstwy bułkę, polać makiem zagotowanym z mlekiem i posypać bakaliami. Ilość warstw jest uzależniona od wielkości miseczki. Górę przyozdobić bakaliami.
Smacznego!!