Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna śląska potrawa wigilijna, bardzo smaczna i łatwa do przyrządzenia
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 83
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 77
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 430
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 121
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 83
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 77
Bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto, idealne na różne okazje.
Odsłon: 430
"Całodzienne śniadanie" to tłumaczenie nazwy angielskiego dania zwanego "All...
Odsłon: 121
Składniki
Mak zmielić i zagotować z mlekiem i cukrem.
Bułki pokroić w plastry (dość grube). Orzechy i migdały również pokroić.
Na przemian układać warstwy bułkę, polać makiem zagotowanym z mlekiem i posypać bakaliami. Ilość warstw jest uzależniona od wielkości miseczki. Górę przyozdobić bakaliami.
Smacznego!!