Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna śląska potrawa wigilijna, bardzo smaczna i łatwa do przyrządzenia
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5902
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8985
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8276
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5666
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5902
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8985
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8276
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5666
Składniki
Mak zmielić i zagotować z mlekiem i cukrem.
Bułki pokroić w plastry (dość grube). Orzechy i migdały również pokroić.
Na przemian układać warstwy bułkę, polać makiem zagotowanym z mlekiem i posypać bakaliami. Ilość warstw jest uzależniona od wielkości miseczki. Górę przyozdobić bakaliami.
Smacznego!!