Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znaleziony na gazeta.pl, poddany lekkiej modyfikacji
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7875
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3115
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7875
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 297
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3115
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Masło z cukrem ubić dokładnie mikserem. Dodać jaja, lekko podgrzany miód, zapach waniliowy. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami. Dodać do masy maślanej wymieszać i szybko zagnieść, aż składniki się połączą. Włożyć ciasto do lodówki na godzinę (można zostawić na noc). Kiedy stwardnieje, podzielić na mniejsze części i rozwałkować placki grubości 3 mm. Wyciąć foremką ciastka i ułożyć na blasze na pergaminie. Wstawić do piekarnika o temp. 180 st. C, piec 12-15 minut, w zależności od piekarnika, aż się zrumienią.
Lukier: szklanka cukru pudru, 2-3 łyżki soku z cytryny. Cukier puder połączyć z sokiem cytrynowym mikserem na jednolitą, gładka masę. Smarować wystudzone pierniczki i od razu dekorować. Ja wykorzystałam jadalne perełki i maczek dekoracyjny.