Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Świąteczny grzaniec"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113059
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113059
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 440
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
• 15 minut • dla 4 osób • cena 45 zł
W rondlu rozpuść cukier z sokiem z klementynek. Wlej odrobinę wina, dodaj skórki otarte z cytrusów, goździki, liście laurowe, cynamon, wanilię oraz gałkę muszkatołową. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 min. Zmniejsz ogień, wlej resztę wina, dodaj anyż i podgrzewaj jeszcze 5 min. Przecedź przed podaniem.Źródło: Show