Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Świąteczny grzaniec"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1269
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12509
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5253
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5816
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1269
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12509
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5253
Składniki
• 15 minut • dla 4 osób • cena 45 zł
W rondlu rozpuść cukier z sokiem z klementynek. Wlej odrobinę wina, dodaj skórki otarte z cytrusów, goździki, liście laurowe, cynamon, wanilię oraz gałkę muszkatołową. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 min. Zmniejsz ogień, wlej resztę wina, dodaj anyż i podgrzewaj jeszcze 5 min. Przecedź przed podaniem.Źródło: Show