Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Świąteczny grzaniec"
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 21
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 496
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1996
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3982
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 21
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 496
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1996
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3982
Składniki
• 15 minut • dla 4 osób • cena 45 zł
W rondlu rozpuść cukier z sokiem z klementynek. Wlej odrobinę wina, dodaj skórki otarte z cytrusów, goździki, liście laurowe, cynamon, wanilię oraz gałkę muszkatołową. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 5 min. Zmniejsz ogień, wlej resztę wina, dodaj anyż i podgrzewaj jeszcze 5 min. Przecedź przed podaniem.Źródło: Show