Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka biszkoptowa"
Białka oddziel od żółtek, ubij ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Żółtka połącz z białkami. Powoli wmieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dno blaszki wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 20-25 min do suchego patyczka w 200oC.
Jabłka obierz, pokrój, usuwając gniazda nasienna. Włóż do garnka, wlej wodę, dopraw cukrem i duś, aż zaczną się rozpadać. Wtedy wsyp galaretkę, mieszaj do rozpuszczenia. Zmiksuj i ostudź. Następnie wyłóż na biszkopt i schłodź. Dowolnie udekoruj.Źródło: Świat kobiety
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 280
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 293
Chleb słonecznikowy domowej roboty to świetna alternatywa dla pieczywa ze skl...
Odsłon: 302
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 280
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 293
Chleb słonecznikowy domowej roboty to świetna alternatywa dla pieczywa ze skl...
Odsłon: 302
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Żółtka połącz z białkami. Powoli wmieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dno blaszki wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 20-25 min do suchego patyczka w 200oC.
Jabłka obierz, pokrój, usuwając gniazda nasienna. Włóż do garnka, wlej wodę, dopraw cukrem i duś, aż zaczną się rozpadać. Wtedy wsyp galaretkę, mieszaj do rozpuszczenia. Zmiksuj i ostudź. Następnie wyłóż na biszkopt i schłodź. Dowolnie udekoruj.Źródło: Świat kobiety
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Marlenka
Desery
Ciasto red velvet
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Ciasto Marlenka
Marlenka to ciasto, które pokochają miłośnicy miodowników i kajmaku! Wygląda...
Odsłon: 393
Ciasto red velvet
Red velvet – ciasto niezwykle popularne w Stanach Zjednoczonych – to idealna...
Odsłon: 1195