Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka biszkoptowa"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1605
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1370
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1412
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1440
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1605
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1370
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1412
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1440
Składniki
Białka oddziel od żółtek, ubij ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodaj cukier. Żółtka połącz z białkami. Powoli wmieszaj obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dno blaszki wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 20-25 min do suchego patyczka w 200oC.
Jabłka obierz, pokrój, usuwając gniazda nasienna. Włóż do garnka, wlej wodę, dopraw cukrem i duś, aż zaczną się rozpadać. Wtedy wsyp galaretkę, mieszaj do rozpuszczenia. Zmiksuj i ostudź. Następnie wyłóż na biszkopt i schłodź. Dowolnie udekoruj.Źródło: Świat kobiety