Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deser z serii "sernik na zimno", uwaga! alkoholizowany.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 538
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7791
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 538
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7791
Składniki
naczynie wykladamy biszkoptami maczanymi w alkoholu, nastepnie kladziemy warstwami - ser, brzoskwinie, biszkopty za kazdym razem nasaczone alkoholem. Tak az do zapelnienia calej formy. Konczymy warstwa biszkoptow. Nalezy przygotowywac w formie ktora mozna zamknac. Naczynie powinno byc scisle wypelnione. Taki `pakunek` wstawiamy na noc do lodowki a rano wyjmujemy z formy gotowa `bryle serowa`. Nalezy przechowywac w lodowce, mozna forme posmarowac oliwa przed umieszcvzeniem w niej skladnikow. Latwiej wtedy wyjac calosc.