Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deser z serii "sernik na zimno", uwaga! alkoholizowany.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 56
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4308
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2589
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 56
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4308
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2589
Składniki
naczynie wykladamy biszkoptami maczanymi w alkoholu, nastepnie kladziemy warstwami - ser, brzoskwinie, biszkopty za kazdym razem nasaczone alkoholem. Tak az do zapelnienia calej formy. Konczymy warstwa biszkoptow. Nalezy przygotowywac w formie ktora mozna zamknac. Naczynie powinno byc scisle wypelnione. Taki `pakunek` wstawiamy na noc do lodowki a rano wyjmujemy z formy gotowa `bryle serowa`. Nalezy przechowywac w lodowce, mozna forme posmarowac oliwa przed umieszcvzeniem w niej skladnikow. Latwiej wtedy wyjac calosc.