Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deser z serii "sernik na zimno", uwaga! alkoholizowany.
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 97
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 207
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 764
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 402
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 541
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 97
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 207
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 764
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 402
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 541
Składniki
naczynie wykladamy biszkoptami maczanymi w alkoholu, nastepnie kladziemy warstwami - ser, brzoskwinie, biszkopty za kazdym razem nasaczone alkoholem. Tak az do zapelnienia calej formy. Konczymy warstwa biszkoptow. Nalezy przygotowywac w formie ktora mozna zamknac. Naczynie powinno byc scisle wypelnione. Taki `pakunek` wstawiamy na noc do lodowki a rano wyjmujemy z formy gotowa `bryle serowa`. Nalezy przechowywac w lodowce, mozna forme posmarowac oliwa przed umieszcvzeniem w niej skladnikow. Latwiej wtedy wyjac calosc.