Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka galicyjska w lukrowej polewie"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7587
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 212
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2444
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 532
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7587
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 212
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2444
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 532
Składniki
Przygotuj ciasto: mąkę przesiej. Dodaj masło, cukier, jajko oraz śmietanę. Zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut.
Przygotuj nadzienie: jabłka obierz, oczyść, pokrój w kostkę. Cukier, jajko, śmietanę i mąkę ziemniaczaną utrzyj. Wymieszaj z rodzynkami oraz 1/2 łyżeczki cynamonu. Domieszaj jabłka.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Rozwałkuj 2/3 schłodzonego ciasta. Plackiem wylep spód oraz brzeg formy. Napełnij nadzieniem z jabłek. Rozwałkuj pozostałe ciasto. Placek potnij w wąskie paski. Ułóż z nich kratkę na wierzchu ciasta.
Piecz je ok. godziny w temperaturze 180 st. Gotową szarlotkę wystudź. Przed podaniem ciasto oblej lukrem.Źródło: Tina