Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34905
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16730
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34905
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 16730
Składniki
Obrać jabłka i pokroić w plastry jak na grube chipsy.
Białka ubić stopniowo dodając cukier. Do sztywnej masy dodać żółtka i olej, a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia i wszystko delikatnie wymieszać.
Ciasto przełożyć na blachę keksową i co centymetr powkładać plasterki jabłek, najlepiej do samego dna foremki (moja ma wymiary 12 x 36 cm).
Piec ok. 40-45 minut w 170/175 stopni.
Posypać cukrem pudrem.
Kroić na ukos.