Do góry

Desery Przepis na:

Szarlotka z budyniem

Szarlotka z budyniem

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 199

Dodano:

Odsłon: 17434

Pyszne!

Składniki

  • jabłka, 1,5 kg
  • masło, 1 kostka
  • Jaja, 4 szt
  • cukier, 1 szklanka
  • Mąka pszenna, 1 szklanka
  • mąka kartoflana, 1 szklanka
  • proszek do pieczenia, 2 łyżeczki
  • budyń śmietankowy, 2,5 torebki
  • mleko, 1 litr
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Szarlotka z budyniem

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Białka oddzielić od żółtek, ubić białka.

  2. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, powoli wsypać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Dodać pianę z białek.

  3. Ugotować budynie. 3/4 ciasta dać na formę, na to jabłka, gorący budyń. Jak budyń przestygnie dać na niego resztę ciasta, rozsmarować.

  4. Piec w temp. 180stopni około godziny.

  5. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń