Do góry

Desery Przepis na:

Szparagi w cieście

Szparagi w cieście

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14904

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Szparagi w cieście"

Składniki

  • 12 pędów szparagów
  • sól
  • cukier
  • pieprz
  • 10 dag startego parmezanu
  • 3 jajka
  • 8 łyżek mąki
  • olej
  • świeży majeranek
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szparagi w cieście

Przygotowanie

  1. Szparagi przekrój na pół i gotuj 7 minut w posolonej wodzie z dodatkiem cukru. Parmezan utrzyj z jajkami i 4 łyżkami mąki na gładkie ciasto. Przypraw solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj.

  2. Odsączone warzywa panieruj najpierw w reszcie mąki, a następnie zanurzaj w cieście. Smaż na oleju na złoty kolor. Podawaj posypane majerankiem i polane sosem jogurtowym.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń