Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szpinak z grilowaną cukinią"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1788
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1550
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1526
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1915
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1788
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1550
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1526
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1915
Składniki
Umyte cukinie pokrój w cienkie podłużne plastry (najwygodniej obieraczką do warzyw). Oprósz je solą, pieprzem, skrop oliwą z oliwek i grilluj na patelni grillowej do momentu pojawienia się ciemnych pasków.
Liście szpinaku umyj, osusz. Orzeszki upraż na suchej patelni. Ocet, sok z limonki, oliwę, oregano, drobno posiekany czosnek wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.
Cukinię połącz ze szpinakiem, orzeszkami, rozkrusz fetę. Polej sałatkę przygotowanym winegretem.Źródło: Świat i Ludzie