Do góry

Desery Przepis na:

Szpinak z grilowaną cukinią

Szpinak z grilowaną cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 1545 Ocena: 13232

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Szpinak z grilowaną cukinią"

Składniki

  • 2 średnie cukinie
  • 100 g szpinaku baby
  • duży ząbek czosnku
  • 125 g (opakowanie) solonych orzeszków ziemnych
  • 5 łyżek octu win nego z czerwonego wina
  • oliwa z oliwek
  • sok wyciśnięty z limonki
  • 250 g sera feta
  • oregano
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szpinak z grilowaną cukinią

Przygotowanie

  1. Umyte cukinie pokrój w cienkie podłużne plastry (najwygodniej obieraczką do warzyw). Oprósz je solą, pieprzem, skrop oliwą z oliwek i grilluj na patelni grillowej do momentu pojawienia się ciemnych pasków.

  2. Liście szpinaku umyj, osusz. Orzeszki upraż na suchej patelni. Ocet, sok z limonki, oliwę, oregano, drobno posiekany czosnek wymieszaj, dopraw solą i pieprzem.

  3. Cukinię połącz ze szpinakiem, orzeszkami, rozkrusz fetę. Polej sałatkę przygotowanym winegretem.

    Źródło: Świat i Ludzie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń