Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szwedzki cynamonowiec"
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 56
Placki z dyni posypane cukrem pudrem lub podane z ulubionym dżemem będą wspan...
Odsłon: 40
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 70
Pyszny schabik nadziewany kabanosami, o kruchym , mięciutkim i delikatnym mię...
Odsłon: 56
Placki z dyni posypane cukrem pudrem lub podane z ulubionym dżemem będą wspan...
Odsłon: 40
Od dawna przybierałam się do zrobienia lodów, szukałam przepisów, inspiracji,...
Odsłon: 70
Składniki
Jabłka obierz, wydrąż środki. W miejsca po gniazdach nasiennych włóż konfiturę. Tortownicę wyłóż pergaminem. Ustaw w niej jabłka. Z cytryny wyciśnij sok. Skrop nim owoce.
Obie mąki wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Jajka ubij z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta, mieszaj ją, porcjami dodając mąki z dodatkami i olej. Ciastem polej owoce.
Ciasto piecz ok. 45 minut w temp. 185 st. Wystudź. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Ciasto udekoruj bitą śmietaną i korą cynamonu.Źródło: Tina