Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szwedzki cynamonowiec"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Jabłka obierz, wydrąż środki. W miejsca po gniazdach nasiennych włóż konfiturę. Tortownicę wyłóż pergaminem. Ustaw w niej jabłka. Z cytryny wyciśnij sok. Skrop nim owoce.
Obie mąki wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Jajka ubij z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta, mieszaj ją, porcjami dodając mąki z dodatkami i olej. Ciastem polej owoce.
Ciasto piecz ok. 45 minut w temp. 185 st. Wystudź. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Ciasto udekoruj bitą śmietaną i korą cynamonu.Źródło: Tina