Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szwedzki cynamonowiec"
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 211
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2617
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 223
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 232
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 211
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2617
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 223
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 232
Składniki
Jabłka obierz, wydrąż środki. W miejsca po gniazdach nasiennych włóż konfiturę. Tortownicę wyłóż pergaminem. Ustaw w niej jabłka. Z cytryny wyciśnij sok. Skrop nim owoce.
Obie mąki wymieszaj z cynamonem i proszkiem do pieczenia. Jajka ubij z cukrem. Kiedy masa będzie puszysta, mieszaj ją, porcjami dodając mąki z dodatkami i olej. Ciastem polej owoce.
Ciasto piecz ok. 45 minut w temp. 185 st. Wystudź. Śmietanę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Ciasto udekoruj bitą śmietaną i korą cynamonu.Źródło: Tina