Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka, zawsze się udaje, znika w mgnieniu oka i wszyscy proszą o przepis : )
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 200
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1209
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 200
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1209
Składniki
Jajka ubij z cukrem, dodaj resztę składników i wymieszaj.
Masę podziel na 2 części, do jednej z nich dodaj kakao. Jasną mase wylej na dno formy, na wierzch wylej masę kakaową. Piecz ok. 40 minut w temperaturze 180 stopni C.
Ugotuj polewę z masła, 40 dag cukru, 7 łyżek mleka i 2 łyżek kakao (gotuj ok. 10 minut aż zgęstnieje) i polej nią babkę. Smacznego ! : )