Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka peklowana"
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5436
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1799
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5353
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1854
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5436
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1799
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5353
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1854
Składniki
Zagotuj wodę. Dodaj przyprawy, ostudź. Włóż mięso, przykryj i połóż ciężarek. Odstaw na tydzień w chłodne miejsce.
Mięso opłucz z zalewy, obwiąż, włóż do wrzątku, gotuj 3 godziny na maleńkim ogniu. Ostudź. Piecz 15 minut w piekarniku.
Czas: około 3,5 godziny
W takiej zalewie jak do szynki peklowanej, możesz również peklować łopatkę wieprzową, schab karkowy, żeberka, golonkę. Mięso dokładnie zalej zalewą, przyciśnij czymś ciężkim i odstaw w chłodne miejsce na tydzień lub dłużej. Możesz je czasem przewracać.Źródło: Dobry Tydzień