Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kulki z płatków kukurydzianych, z masą krówkową. Wystarczą tylko 3 składniki i naprawdę niewiele pracy.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11004
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1185
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11661
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 950
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11004
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1185
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11661
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 950
Składniki
Do większego garnka przekładamy krówki i masło. Składniki roztapiamy na małym ogniu, mieszając cały czas, najwygodniej drewnianą łyżką. Jak powstanie gładka masa, zdejmujemy ją z ognia i dokładamy płatki, łącząc całość.
Masę przekładamy do miski. Mieszamy chwilę, żeby lekko ją przestudzić.
Zamoczonymi w zimnej wodzie rękami, formujemy kule wielkości dużych orzechów włoskich. Pilnujemy, żeby masa nie wystygła, bo tylko z gorącej można formować kulki.
Gotowe rozkładamy na talerzach i pozostawiamy do ostygnięcia, w chłodne miejsce. Po minimum 1 godzinie są gotowe do zjedzenia.