Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kulki z płatków kukurydzianych, z masą krówkową. Wystarczą tylko 3 składniki i naprawdę niewiele pracy.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 877
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 157
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 8392
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 877
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 157
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 8392
Składniki
Do większego garnka przekładamy krówki i masło. Składniki roztapiamy na małym ogniu, mieszając cały czas, najwygodniej drewnianą łyżką. Jak powstanie gładka masa, zdejmujemy ją z ognia i dokładamy płatki, łącząc całość.
Masę przekładamy do miski. Mieszamy chwilę, żeby lekko ją przestudzić.
Zamoczonymi w zimnej wodzie rękami, formujemy kule wielkości dużych orzechów włoskich. Pilnujemy, żeby masa nie wystygła, bo tylko z gorącej można formować kulki.
Gotowe rozkładamy na talerzach i pozostawiamy do ostygnięcia, w chłodne miejsce. Po minimum 1 godzinie są gotowe do zjedzenia.