Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kulki z płatków kukurydzianych, z masą krówkową. Wystarczą tylko 3 składniki i naprawdę niewiele pracy.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11150
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3866
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11150
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3866
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Składniki
Do większego garnka przekładamy krówki i masło. Składniki roztapiamy na małym ogniu, mieszając cały czas, najwygodniej drewnianą łyżką. Jak powstanie gładka masa, zdejmujemy ją z ognia i dokładamy płatki, łącząc całość.
Masę przekładamy do miski. Mieszamy chwilę, żeby lekko ją przestudzić.
Zamoczonymi w zimnej wodzie rękami, formujemy kule wielkości dużych orzechów włoskich. Pilnujemy, żeby masa nie wystygła, bo tylko z gorącej można formować kulki.
Gotowe rozkładamy na talerzach i pozostawiamy do ostygnięcia, w chłodne miejsce. Po minimum 1 godzinie są gotowe do zjedzenia.