Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kulki z płatków kukurydzianych, z masą krówkową. Wystarczą tylko 3 składniki i naprawdę niewiele pracy.
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3771
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41634
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 444
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 246
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3771
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41634
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 444
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 246
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Do większego garnka przekładamy krówki i masło. Składniki roztapiamy na małym ogniu, mieszając cały czas, najwygodniej drewnianą łyżką. Jak powstanie gładka masa, zdejmujemy ją z ognia i dokładamy płatki, łącząc całość.
Masę przekładamy do miski. Mieszamy chwilę, żeby lekko ją przestudzić.
Zamoczonymi w zimnej wodzie rękami, formujemy kule wielkości dużych orzechów włoskich. Pilnujemy, żeby masa nie wystygła, bo tylko z gorącej można formować kulki.
Gotowe rozkładamy na talerzach i pozostawiamy do ostygnięcia, w chłodne miejsce. Po minimum 1 godzinie są gotowe do zjedzenia.