Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta makowo-serowa"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 374
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3739
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 374
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 690
Składniki
Przesianą mąkę wymieszaj z cukrem i cukrem wanilinowym. Następnie dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz jajko, szybko zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Uformuj z niego kulę, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki ok. 60 minut. 3 ciasta rozwałkuj i wyłóż nim dno oraz boki tortownicy. Wstaw do lodówki.
Śliwki umyj, osusz, przekrój na pół i usuń pestki. Do miski włóż twaróg, dodaj jajka oraz cukier, zmiksuj. Na koniec dodaj masę makową, wymieszaj.
Na schłodzonym cieście rozłóż śliwki i przykryj je masą twarogowo-makową. Z pozostałego ciasta zrób kruszonkę i posyp nim wierzch tarty. Piecz 50-60 minut w temperaturze 180°C. Gdy wystygnie, wyjmij z formy i oprósz cukrem pudrem.
(bez czasu oczekiwania): 30 minut. Porcja: 450 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie