Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z gruszkami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3856
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3840
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 774
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3856
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3840
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 774
Składniki
Pokrojone masło zagnieć z mąką. Dodaj żółtko jajka, śmietanę i szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj, ulep kulę, owiń ją folią spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj ją i wylep naczynie do tarty.
Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 12 minut.
Śmietanę roztrzep z jajkami, dopraw solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową. Dodaj do masy pokruszoną gorgonzolę, po czym zalej nią podpieczoną tartę.
Na wierzchu ułóż pokrojone w plastry gruszki i posyp całość rozdrobnionymi orzechami.
Przyklep i znowu wstaw do piekarnika na 10 minut.Źródło: Kurier TV