Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z gruszkami"
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 961
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15306
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1882
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 961
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15306
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1882
Składniki
Pokrojone masło zagnieć z mąką. Dodaj żółtko jajka, śmietanę i szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj, ulep kulę, owiń ją folią spożywczą i włóż na godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj ją i wylep naczynie do tarty.
Wstaw ciasto do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 12 minut.
Śmietanę roztrzep z jajkami, dopraw solą, pieprzem i startą gałką muszkatołową. Dodaj do masy pokruszoną gorgonzolę, po czym zalej nią podpieczoną tartę.
Na wierzchu ułóż pokrojone w plastry gruszki i posyp całość rozdrobnionymi orzechami.
Przyklep i znowu wstaw do piekarnika na 10 minut.Źródło: Kurier TV