Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tartaletki pomarańczowe"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5509
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1008
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5509
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1008
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Składniki
Margarynę posiekaj z mąką, dodaj żółtka, cukier puder, kakao i 2 łyżki zimnej wody, wyrób.
Ciasto chłodź pół godziny. Wylep foremki do babeczek i do minitart. Piecz 15 min w 180°C.
Masa: świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy przelej przez gęste sitko. Dodaj cukier, podgrzej do temp. ok. 50°C. Jajka zmiksuj z żółtkiem. Wlej powoli do soku, mieszając.
Masę podgrzej, mieszając, do temp. 80°C (nie gotuj!). Zdejmij z ognia, dodaj zimną margarynę, wymieszaj. Kem przykryj folią spożywczą, ostudź.
Zimną kremówkę ubij z cukrem pudrem. Tartaletki napełnij masą pomarańczową, udekoruj ubitą kremówką.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie